En vandring för livet

En vandring för livet
Kängorna är alltid redo!

fredag 2 juli 2010

Missan! Tussi! och Dunder o Brak!


Det här är Nicklas lilla älskling! Och inte bara Nicklas utan även allas vår lilla kelgris. Missan föddes i Högstorp den 15 /5 2005. Vi fick hämta henne lagom till vår semester när vi skulle åka till Öland med stora sommarlasset. Nicklas var överlycklig och deklarerade att detta var hans katt! Och det blev hans katt, hon följde efter honom, hon väckte Nicklas varje morgon med att klättra upp till hans säng (loftsäng). Det tyckte Nicklas var en bra start på dagen. Åren gick Missan trivdes med livet, det gick lika bra att vistas i huset på Högstorp där vi bodde då som på Öland. I maj 2008 flyttade vi till vår lägenhet efter att vi sålt vårt hus. Alla var nöjda utan vår Missan! Hon trivdes inte i vår lägenhet, hon slutade att äta och såg ledsen ut. Vad göra? Vi åkte till Öland
Missan var överlycklig. Nu hade vi ett problem! Efter lite övertalning fick Nicklas sin farmor att ta hand om Missan när det var dags för oss att lämna Öland efter sommarledigheten. Till ett början var farmor måttligt intresserad och sa att det bara var tillfällig lösning. Men sen blev hon kär i Missan och ville ha henne hos sig hela tiden. Då blev Nicklas sur och poängterade att det minsann var hans katt.


Under den här sommaren började Nicklas sjukdom. Det blev många besök i vården för vår Nicklas. Vi var tacksamma att Missan var på Öland och för att underlätta för farmor och farfar bestämde vi att Missan skulle till veterinären för sterilisering (farmor och farfar hade inte koll på P-piller som Missan skulle ha). Men vi hann aldrig till veterinären och redan i oktober 2008 var Missan kattmamma. Hon hade fått 2 ungar, en var död vid födseln. Den andra var en livlig krabat med lurvig päls och tjock svans. Hon fick namnet Tussi. Vi undrade om Missans fästman var en ekorre då Tussi fick sån fantastisk plym till svans. Missan och liten Tussi på bild nedan.
Så fort det var möjligt fick vi Missan till veterinären så att det inte skulle bli fler kattungar. Men som ni förstår så hade vi en svår tid och allt fokus på Nicklas. Tussi blev större och större först trodde vi att hon fått för mycket ost hos farmor, men sen fattade vi och plötsligt, är även Tussi kattmamma, till Nicklas stora förtjusning. Han tittade på när underverket skedde på farmors fin matta. På bild nedan, Tussi ligger i vår soffa stolt mamma till två katt pojkar.
Mitt i all stress, ångest och elände hade Nicklas stor glädje av Missan och hennes barn och barnbarn. Nicklas tog många kort på sina katter här får ni se några av alla de korten. Sista bilden är på "Dunder och Brak" som våra goda vänner i Ramsätra döpte katterna till när katterna först kom till deras hem. Nu har katterna andra namn.

1 kommentar:

  1. Så underbart söta fina katter och villken härlig historia det ligger bakom dom.
    Tänker på er och er Niklas allt som oftast.Tillsammans är vi starka.Kram till er

    SvaraRadera