En vandring för livet

En vandring för livet
Kängorna är alltid redo!

tisdag 23 november 2010

3:” att bara vara”

Fortsättning/3-e inlägg på tema stress.


Är vi fria människor? Lever vi i ett fritt land? Känner vi oss fria eller sitter vi i "mental rävsax"????

Det här som kommer nu gäller inte alla, men många: Vi har inte tid att tala med varandra! Och då menar jag både på våra arbeten och privat med vänner och i våra relationer. Dessutom orkar vi, eller hinner inte föra det inre samtalet med oss själva. Vi fyller på och fyller på utifrån. Vi är konsumenter och mottagare, vi är snart genetiskt kartlagda men sammanhangen där vi kan tala om vad som finns inom oss, vad vi känner och vilka vi är, blir färre.

Hur mår våra barn???????????
I tidningar står att läsa att våra barn och tonåringar är stressade! Att självmord hos tonåringar har ökat! Ja om vi vuxna är så stressade självklart så speglas det det hela på barnen.



Vi lever i ett högt presterande kultur, i generationer har vi blivit fostrade att vi inte duger om vi inte presterar. Jag tror att vårt högteknologiska samhälle med all informationsflöde, där allt ska gå så fort, men allt tar sån tid, vilket vi har svårt att inse och acceptera, därför kommer vårt högpresterande kultur att kräva många offer.

I en rapport från Karolinska institutet 2009 står att var tredje kvinna och var fjärde man i arbetslivet känner sig stressad några dagar per vecka eller mer. Och att intensiv stress orsakar allvarliga och kostsamma problem i dagens arbetsliv.

Och hinner man då inte stressa av på fritiden så.............................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar